به گزارش مرکز روابط عمومی و امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «احمد میدری» در نشست مسئولین بسیج دانشجویی سراسر کشور پیرامون مسائل اساسی کشور که به میزبانی سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، اظهار کرد: ما چند گروه اقتصاددان داریم. گروهی فکر میکنند که اگر افراد آزادانه عمل کنند همه مسائل حل میشود و مشکل اساسی حل مسائل را موانع بر سر آزادی میدانند. گروهی دیگر نیز به دنبال آن هستند که چطور میتوان برای حل مسائل، منافع فردی و جمعی را همسو کرد که در نهایت رویکردی فرهنگی- اجتماعی به مسائل اقتصادی دارند.
وی افزود: از نظر رهبر معظم انقلاب، فرهنگ بسیج، فرهنگ جهادی تا زانو در گل رفتن برای نجات مردم از سیل و فرهنگ منتظر نماندن است. ما کلید نجات خود از ناترازیهای کشور را همین تفکر میدانیم.
میدری افزود: به دنبال مقصر ناترازیها نمیگردیم اما بسیاری از مسئولان به جای منافع ملی، منافع انتخاباتی را درنظر گرفته و موجب ناترازیهای اساسی شدند.
وزیر کار با بیان اینکه بهزیستی هم مانند بسیج باید یک تفکر انقلابی را نمایندگی کند، تصریح کرد: این نهادهای حمایتی مانند بسیج و بهزیستی دارای پشتوانه مردمی هستند. بسیاری از خیرین در جامعه وجود دارند که با بهزیستی کار میکنند. باید در ترویج روحیه بسیجی در نهادهای مختلف بکوشیم.
میدری تأکید کرد: راه مسائل کلانی همچون فساد و ناترازیها، ترویح فرهنگ کار جمعی و دوری از منافع شخصی است.
وزیر رفاه، راهبرد کلان حوزه بهزیستی در دولت چهاردهم را «بهزیستی محلهمحور» عنوان و اضافه کرد: امروزه اگر بهزیستی و نهادهای حمایتی کارآمد نباشد، سرمایه اجتماعی در کشور از بین میرود. وی با اشاره به ضرورت عدالت شغلی و اداری گفت: ما با همان الگوی بسیجی میخواهیم «بهزیستی محلهمحور» احیاء و در محلات شبکههای مردمی تقویت شود.
میدری گفت: با افول محلات در ایران سرمایه اجتماعی و حمایت اجتماعی کاهش پیدا کرده است و در نهایت با کاهش سرمایه اجتماعی کارآمدی نهادهای سیاسی نیز تغضیف میشود.
وی تأکید کرد: با اجرای طرح «بهزیستی محلهمحور» نهاد حمایتی همچون محلات، مساجد و تشکلهای صنفی تقویت میشوند.
وزیر کار یادآور شد: قصد نداریم گزارش اقدام های سه ماهه ارائه دهیم چون نتایج اقدامات دیر یا زود خود را بروز میدهد اما تأکید میکنم که با فرهنگ جهادی و بسیجی میتوانیم بسیاری از بنبستها را بشکنیم.
وزیر کار عدالت را برابری به همراه کارایی دانست و گفت: ما توزیعی را که به رکود تولید منجر شود قبول نداریم و بالعکس رشد تولیدی را که نابرابری را تشدید کند نیز قبول نداریم. به همین خاطر در دولت چهاردهم به دنبال تفکر وفاق ملی به عنوان یک راهبرد اجتماعی رفتهایم که عدالت و کاهش نابرابری اجتماعی همراه با کارایی مبتنی بر افزایش تولید محقق شود.
میدری تأکید کرد: برای اصلاح نظام اداری باید راه را برای نیروی تحولخواه باز کنیم. به صرف انتخابات نمیتوانیم امید به تغییر داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ما در اقتصاد ایران جراح نمیخواهیم که یک دفعه مشکل را حل کند ادامه داد: در اقتصاد ایران فیزیوتراپ میخواهیم که به مرور با کمک خود بیمار مشکل را حل کند. مسئولان مقصر هستند اما باید دید آیا همه از جمله همین دانشجویان انقلابی پای کار میایستند تا وضعیت معدنها اصلاح شود؟ امروز خود کارگران بخاطر تعطیل کردن معادن به ما معترض هستند. این درحالی است که برای افزایش حقوق کارگران معدن تلاشی جدی انجام دادهایم.
میدری با بیان اینکه حداقل دستمزد کارگران معادن سراسر کشور با رویکرد کارشناسی بازبینی میشود تصریح کرد: ما میتوانیم حقوق کارگران را ۷۰ درصد افزایش دهیم اما این یک اقدام عوام فریبانه است و بیکاری و بحران پس از آن گریبان خود کارگران و کشور را میگیرد.
وی تأکید کرد: جریانهای دانشجویی در کنار مطالبهگری باید به سمت حمایتطلبی همراه با ارائه راهکار برای حل مسائل حرکت کنند.
نظر شما